28 Kasım 2010 Pazar
Balıkçı Pasta
Pastacı olmanın iyi tarafımı kötü tarafımı bilemedim bu. En yakınlarınızın doğumgünü olunca gözler direk size dikiliyo. Küçük kız kardeşimin nişanlısı için bu seferki pastam. Kendisi İzmirli ve balık tutmak en gözde hobisi. Aklıma bundan başka tema gelmedi açıkcası. Gariptir ki yaparken en çok zevk aldığım pasta buydu şuana kadar yaptıklarımın içinde. Çok huzurlu bi şekilde çalıştım sanırım temanın denizli olmasından kaynaklandı.
İçi kakaolu pandispanya, çikolatalı ara krema,kırıntı çikolata ve böğürtlen. Yiyen herkes bayıldı bende inanılmaz mutlu oldum.
Denizi royal kremadan yaptım bu sefer daha gerçekçi olacağını düşünerek.
ROYAL KREMA TARİFİ
480 gr çekilmiş pudra şekeri
2 yumurta akı
bikaç damla limon suyu
çay kaşığının ucuyla krem tartar (koymasanızda olur)
hepsini önce yavaş yavaşi,sonrada yüksek hızda 2-3 dakika daha çırpın .kar gibi bembeyaz olacak. Daha akışkan bi kıvam için bi damla su, daha koyu kıvam içinse pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
ben deniz için en son mavi ve yeşil jel gıda boyasını ekledim,karıştırdım.
Sevgilerimle
Etiketler:
balık pasta,
balık tutan adam,
balıkçı pasta,
butik pastalar,
deniz pasta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bayıldım tek kelimeyle harika bir pasta olmuş
YanıtlaSildenizi kremşantiyle yaptığını sandım ama royal krema daha güzel olmuş ellerine sağlık
Hiç krem şantiyle denemedim deniz yapmayı ama krem şanti sertleşmediği için olmaz heralde. Royal krema çok kısa sürede sertleşti. Teşekkürederim bende inanılmaz keyif aldım yaparken.deniz dinlendirdi resmen:))opuyorum
YanıtlaSil