22 Aralık 2010 Çarşamba

Fındıklı Toplar

Ben sanırım kendime bu tarifler için yeni bi blog açmalıyım...Bayılıcaksınız bu yüzden paylaşmadan edemedim... Tarif Işıl Sözer ve Berna Gürşen in "Butik Pastacılık" kitabından. Tek tek bütün tarifleri okudum bi kaçını denedim... hani bazı kitapları alırsınız bi püf noktası eksiktir tutmaz bi şekilde. Esirgerler o "ince" ayrıntıyı. Ama bu kitabı almanızı tavsiye ederim. Uyguladığım her tarif tuttu. Hatta Berna Hanım attığım maillerede anında cevap verdi. (kafama takılanlarla ilgili)...Kitaba http://www.pastamalzemeri.com/ dan ulaşabilirsiniz...

Tarif:
1 kap Fındık (120 gr.) (çok öğütmeden mutfak robotu ile yada elde döverek parçalanmış halde)
200 gr katı yağ (teremyağ kullandım ben)
1/3 kap toz şeker (67 gr)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü ( doğal vanilya sıvısı--ben aktardan vanilya aroması aldım)
2 kap un ( 220 gr)

sonra ki işlem için :)

3 çorba kaşığı tarçın
1/2 kap pudra şekeri( 60 gr)

Uygulamaya Gelince:

Fırını 165 dereceye ayarlayın
Oda sıcaklığında ki yağı, toz şekeri, vanilyayı,unu ,fındıkları yoğurun(oldukça yaglı bir hamur)
Hamurdan küçük parçalar koparıp misket şeklinde yuvarlayın--yaglı kagıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin
30 dakikada pişiyor
fırından cıkarıp soguttuktan sonra karıştırdığınız pudra şekeri ve tarçına bulayıp servis edin...
uzun süre saklama kaplarında dayanabiliyo. gelip gidip agzınıza höpletme hissi duyacagınız muhteşem bi tarif...

Tarifi izinsiz yayınlamam nekadar doğru bilmiyorum ama kitabın güzelliğini anlamanız acısından güzzzel bi ipucu olacaktır.(ayrıca kesinlikle de bir kan bağım bulunmamaktadır .bukadar reklama yanı.yanlış anlaşılmasın:))
 
sevgilermlee

5 yorum:

  1. Esracım bende bu kitabı almayı düşünüyordum senin fikirlerin yardımcı oldu:))
    kurbişler nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. izgün evet almalısın kesınlıkle bence cok basarılı.
    fuat bey çok teşekkurederım. fındıklı tatları sevıyosanız denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve iştah açıcılar ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil