3 Aralık 2010 Cuma

Limonlu Cheesecake

Uzun zamandır cheesecake yapmak istiyodum amma velakin korkuyodum . Hadi bismillah deyip giriştim. Önce kokusu geldi miss gibi, sonra görüntüsü güzelleşti. Tadı da inanılmaz muhteşemdi. Yiyenler iki dilim yedi oderece:)  Bu nefisss tarif için sevgili Pastaneden e sonsuz teşekkürler. Şİmdi zaman buldukça bütün cheesecake tariflerini denemek istiyorum.

Malzemeler
500 gr labne peynir ( ben ıkı kutu kullandım.yeterli geldi)
1 su bardağı toz şeker
1 kutu (200ml) krema
3 tane yumurta
1 limon kabugu rendesi
yarım limonun suyu
2 çorba kaşıgı nişasta

Tabanı  için
1 paket petibör
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşıgı bal

Yapılışı

Önce 2 dakkada tabanını hazırladım. Bi tavada yağı erittim, balı ekledim, rondodan geçirip un haline getirdiğim petibör bisküvileride ekledim. baya bi karıştırdım. sonra soğumaya aldım.

Sonra bir kasede yumurta ,limon rendesi ve limon suyu hariç bütün malzemeleri 5-10 dakika mikserle çırptım iyice kabarana ve beyazlaşıncaya kadar. Sonra TEKER TEKER yumurtaları ve sonra limon rendesi ve suyunu ekleyip çırptım.

soğuyan taban karışımını 22 cm lik kelepçeli kalıbın en altına döküp elimle iyice bastırdım. üstüne karısımı döktüm. 170 derecede 10 dak. sonra 100 derecede 1 saat pişirdim. FIRININ İÇİNDE sogutup dolapta dinlendirdim. Tarifi aynen uyguladım yani. ve sonuc muhteşem...
   afiyet olsun


sevgilermle

11 yorum:

  1. Mmm!
    Cheesecake'e bayılırım,limonlusu ekstra güzel benim için..
    Enfes görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. tesekkurederim.gerekten cok hafif ve nefis bi tadı var. tavsiye ederim.opuyorum

    YanıtlaSil
  3. Esracım nefis olmuş ve ilk denemende istediğin sonucu elde ettiğin için çok sevindim hele beğenilmesi beni daha da mutlu etti,püf noktalarına dikkat edince sonuç güzel oluyor
    ellerine sağlık
    afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  4. ayni korku bende de oluyor.
    yapacagim simdi istedigim gibi olmayacak vs vs...
    ellerinize saglik, sizin pismis cheesecake tarifiniz aklimda olsun..sevgiyle bol sekerli kalin...

    YanıtlaSil
  5. Cok sirin bir görünümü var. Emeklerinize deg,is. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba!
    Çok lezzetli görünüyor.Mutlaka denemek isterim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Pastaneden : çoook teşekkürederim inanılmaz güzeldi. Limon sosu tarifi bulamadım kendime göre süsledim .Ama sosu olmadanda muhteşemdi tadı.

    Sevgili Ayşe (mi demeliyim kimsenin yasını bilmedigim icin hitapta zorlanıyorum:)) ...Sizin yorum yapmanıza ayrıca sevindim.Her yeni tarifi denerken aynı endişeleri tasıyan bi ben degilmişim demekki:) kesinlikle denenmesi gereken bi tarif.teşekkürederim opuyorum

    Nesrin ve Fatoş denemenizi tavsiye ederim. Çok hafif. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Favorimlerimdendir limonlusu:)ellerinde sağlık..Benim terifimde buna yakın ve şaşmaz sonuç hep aynıdır(fırın değişmesse tabi)Ellerine sağlııııkkk.

    Bu arada videoları izledim,bayıdım.Devamı gelsinn lütfenn

    YanıtlaSil
  9. Denizcim evet sonuc muhtesem ben normalde cheesecake sevmem ama 2 dilimde ben yedim cok hafif ve lezzetli. Senin pasta tasarimlarinin da hayraniyim detaylarin harika. Seninde eline saglik . Her pastamda " bu sefer detayli bi pasta yapicam" desemmdeee derin hanim sayesinde pek mumkun olmuyo:) seninde emegine saglik:) videolarin devami gelecek . Bende agzim acik izledim bi bebek yapmislar muthis.
    SeVgilerimle
    Esra

    YanıtlaSil
  10. Esra ,Ahu ;
    Çok teşekkür ederim ,Derin i çook öpüyoruz bizim kızlarla:)Bende 3 tane:)5 yaş-2 yaş ve 1 yaşında..Bizim ev acayiiip şenlik anlayacağın

    YanıtlaSil
  11. :))))) süpermiş. İİ cesaret.tbrik derim.bizde derinle öpüyoruz kızları .
    esra

    YanıtlaSil